sep 04, 2018

Snabba frågor till Martin Håkansson

Martin Håkansson – projektledare på Hus i Malmö

”På Hifab är det högt i tak, organisationen är platt och alla medarbetare är lika mycket värda.”

  1. Vad har du för bakgrund?

Jag är utbildad till civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola, klar 2010. Hamnade i Stockholm när jag var klar med studierna och jobbade därefter inom kraftbranschen som konsultande projektledare med att upphandla och bygga kraftvärmeverk runt om i landet. Först som anställd i tre år och därefter i eget bolag i tre år. Efter att ha tröttnat lite på kraftbranschen kände jag att det vore kul att prova projektledarrollen inom byggbranschen och började därför på Hifab 2015 i Stockholm. Efter sju år i Stockholm fick jag dock hemlängtan och ville återvända till hemtrakterna i Skåne och fick möjligheten att stanna inom Hifab och ansluta till Malmökontoret sommaren 2016 där jag utgår ifrån än idag!

  1. Hur ser din roll ut på Hifab?

Jag klassas som projektledare på den karriärtrappa som finns inom Hifab. Det innebär att jag har ett ansvar att sälja in uppdrag till mig själv och mina kollegor samt att jag förväntas kunna arbeta självständigt i mina uppdrag.

  1. Hur kommer det sig att du valde just Hifab?

Jag har alltid känt en dragning till de stora projekten i byggbranschen. Det är ofta projekt som syns i verkligheten och som påverkar vår vardag och som gemene man känner till och förstår. Rollen som projektledare passar mig väl som person och Hifab är det största renodlade projektledarbolaget i branschen med en lång historik av framgångsrika och spännande projekt. Valet var därför enkelt, allting kändes rätt med Hifab!

  1. Vad jobbar du med just nu?

Jag är bland annat projektledare för projektering och genomförande av den nya stadsdelen Brunnshög i norra Lund åt Lunds kommun. Jag är även projekt- och byggledare för ett nytt äldreboende i Staffanstorp, projekt- och byggledare för tre nya flerbostadshus även de i Staffanstorp samt arbetar med ett antal större upphandlingar åt olika offentliga beställare så som kommuner och kommunala bolag.

  1. Vilka egenskaper tycker du är viktiga i rollen som projektledare?

Som projektledare är det viktigt att man har ett driv i sitt arbete, att man är ordningsam, orädd för att ta beslut samt att man tycker det är kul att arbeta i team!

  1. Vad får dig att trivas på Hifab?

Det stora lilla bolaget. På Hifab finns många duktiga medarbetare runt om i landet och utomlands men det är trots det ett väldigt familjärt bolag. Det är högt i tak, organisationen är platt och alla medarbetare är lika mycket värda. Känslan är att alla känner alla, vilket gör det lätt och roligt att arbeta med medarbetare från andra kontor än det man själv tillhör. Det tror jag är den enskilt största styrkan på Hifab och får mig att trivas som fisken i vattnet!

  • Publiceratsep 04, 2018