jan 04, 2018

Snabba frågor till Alexandra Aläng

Projektledare på Hus-avdelningen i Stockholm

”På Hifab får jag vara med i många olika typer av projekt. Det är en stor variation vilket gör att jag utvecklas och lär mig nya saker i stort sett varje dag.”

Alexandra Aläng – golfproffs på deltid

  1. Vad har du för bakgrund?

Jag kom direkt från skolan till Hifab. Jag studerade ekonomi i USA och sedan flyttade jag hem till Sverige för att spela golf som proffs men jag behövde ett extra jobb på sidan av, så jag började på Hifab. Till att börja med hade jag en mer administrativ roll men efterhand fick jag vara med i större omfattning i projekt och började som biträdande projektledare. Det har varit väldigt roligt och mycket lärorikt.

  1. Hur ser din roll ut på Hifab?

Idag har jag en del egna småprojekt som projektledare men hjälper även till vid större projekt som biträdande.

  1. Vad jobbar du med just nu?

Just nu jobbar jag i flera olika projekt för Svenska kyrkan, Södertälje pastorat samt Kyrkogårdsförvaltningen Södertälje. Jag är även med vid ombyggnationen av kontorslokaler för Octapharma.

  1. Vilka egenskaper tycker du är viktiga i rollen som projektledare?

Att man är strukturerad och bra på att kommunicera med olika typer av människor. Sen tycker jag att det är viktigt att vara kunnig och påläst inom sitt område.

  1. Hur kommer det sig att du valde just Hifab?

När jag först började på Hifab var det för att arbetet fungerade väldigt bra att kombinera med att spela golf – Hifab är en väldigt flexibel arbetsgivare. Idag handlar det mer om att som anställd på Hifab får jag vara med i många olika typer av projekt. Det är en stor variation vilket gör att jag utvecklas och lär mig nya saker i stort sett varje dag.

  1. Vad får dig att trivas på Hifab?

Det bästa med att jobba på Hifab är alla människor och den goda stämningen. Vi samarbetar och hjälper varandra och har man inte kompetensen själv är det aldrig svårt att fråga någon som har rätt kompetens.

  • Publiceratjan 04, 2018