okt 07, 2019

Snabba frågor till Rickard Lindgren

Rickard Lindgren – projektledare på Hifabs kontor i Umeå 

”Hifab som projektledningsföretag, möjliggör att jag kan variera de uppdrag jag tar på mig och därigenom känner jag att jag kan säkra min personliga utveckling.”

Vad har du för bakgrund?

Efter avslutade studier 2012 tog jag först anställning hos en glasentreprenör. Projektet var en ny galleria och där jag ansvarade för att sysselsätta ett dussin hantverkare. Från det, och med en vardag fylld att vara ständigt vara i hetluften, fick jag ett erbjudande om att ta anställning på Hifab, där jag initialt skulle hålla i ROT-projekt åt en stor internationell fastighetsägare. Det valet har jag inte ångrat för en stund!

Hur ser din roll ut på Hifab?

Under mina första fem år på Hifab har jag i huvudsak haft uppdrag som projektledare, och där inom Hus. Uppdragens omfattning har varit väldigt varierande, jag har jobbat med allt från lägenhetsrenoveringar till komplexa sjukhusmiljöer. Det senaste året har jag varvat projektledning med besiktningsuppdrag och nu ägnar jag största delen av min tid åt just det.

De här åren har varit både utvecklande och många gånger spännande då jag fått testat på olika roller som gett mig nya perspektiv – det har helt klart breddat min förståelse för branschen som helhet.

Hur kommer det sig att du valde just Hifab?

Jag delar de värderingar företaget står för. Hifab präglas, för mig, av ett stort engagemang och ett högt ansvarstagande – egenskaper som för mig är vitala.

Hifab som projektledningsföretag, möjliggör att jag kan variera de uppdrag jag tar på mig och därigenom känner jag att jag kan säkra min personliga utveckling. Jag gillar vara in händelsernas centrum, där jag kan påverka och där tiden aldrig står still.

Vad jobbar du med just nu?

Jag har för närvarande ett flertal besiktningsuppdrag åt Umeå Kommun som huvudbesiktningsman. I den här rollen sätts både min kunskap och värderingar på prov.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga i rollen som projektledare?

Ett stort engagemang, ansvarstagande och en vilja att utmana vad som är möjligt, tror jag är viktiga förutsättningar för att lyckas i rollen som projektledare. Utöver det är det för mig viktigt att vara lyhörd, att förstå kundens ambitioner och jobba för att överträffa, såväl mina, som kundens förväntningar i projekt.

Vad får dig att trivas på Hifab?

Att ingen dag är den andra lik. Möjligheterna och uppmuntran att ta sig an nya utmaningar är något som jag värderar högt. Alla kollegors olika bakgrunder, ålders och könsfördelning ger en bra dynamik och utbyte i såväl jobbfrågor som på fikarasterna.

  • Publiceratokt 07, 2019