okt 03, 2019

Snabba frågor till Patrik Wildjang

Patrik Wildjang – projektledare och energispecialist på avdelningen Installation & energi i Stockholm.

Patrik ute på uppdrag.

Vad har du för bakgrund/arbetslivserfarenhet?

Utbildad på KYH till ”Energispecialist byggnader” och har arbetat i fastighetsbranschen sedan 2011. Jobbat med bl. a olika energitjänster som energideklarationer, VVS-utredningar, statusbesiktningar, energieffektivisering, termografering, CO2/temp-loggningar. Tidigare år har jag haft heltidsuppdrag under bl. a Locum med SÖS projekteringsledning gällande OVK och ventilationsåtgärder. Arbetat tidigare på Vega Energi AB och Bravida Service Management ca fyra år vardera. Dessförinnan har jag jobbat med ”vildmarksturism” och Äventyrsresor i olika former under ca 25 år.

Hur ser din roll ut på Hifab?

Jag är lösningsorienterad och vill ha kontroll på uppdragen i möjligaste mån som övergripande projektledare. Som uppdragsledare får jag ytterligare en dimension till personlig utveckling genom att samordna rätt resurser med deras kompetenser till ett bra gemensamt utförande inför slutleveransen mot kund. Kvalitetssäkring är en stor del av arbetsuppgifterna.

Hur kommer det sig att du valde just Hifab?

Det som lockade mig till Hifab var bredden av kompetenser inom olika spännande teknikområden och inriktningar. Det ger mig möjligheten att själv kunna utvecklas inom mina egna kompetensområden samt breda min kompetens och lära mig mer om andra områden på företaget.

Vad jobbar du med just nu?

Uppdragsledare sedan hösten 2018 som övergripande samordnare för statusbesiktningar SL-bussdepåer/fastighetsobjekt i Storstockholm. Uppdraget har i princip varit heltid tillsammans med mycket kompetenta och duktiga kollegor som besiktningsmän inom olika discipliner. 

Vilka egenskaper tycker du är viktiga i rollen som projektledare?

Strukturerat arbetssätt, kompetens, noggrannhet, ordning och reda samt bra på att kommunicera! Viktigt också att ha ett visst ”helikopterseende” det vill säga ha en övergripande förståelse för vad uppdraget ska leverera samt ha förmågan att kunna lösa de ”problem” som eventuellt uppstår längs vägen. I slutändan handlar det om att kunden ska känna att de fått valuta för utfört arbete och förhoppningsvis återkommer inom kort igen!

Vad får dig att trivas på Hifab?

Hifab har en bra personalpolitik och jag känner att ledningen värnar om en bra arbetsmiljö och med bra arbetsvillkor. Trots att de flesta ofta är ute på uppdrag och utför olika konsulttjänster, så har vi en bra sammanhållning. När vi samarbetar så har vi höga ambitioner och glad stämning på jobbet!

Vad är de största utmaningarna med ditt jobb?

Svårigheten inom ett komplexare uppdrag är att få alla inblandade resurser att ”ro åt samma håll” för en bra gemensam helhetslösning på utförandet.

Vad gör du på fritiden?

Ringmärkning och fåglar är min passion och har ca 900 fågelholkar i privata holkprojekt på bl. a Södertörn. Har rest till jordens 7 kontinenter, men uppskattar nuförtiden det enkla i vardagen mer än någonsin! Naturvård och miljöfrågor känns alltid angelägna, privat som i jobbet!

Patrik har ett brinnande intresse som licenserad ringmärkare på fritiden. Här med färdigprocessad (biometri osv) häckande kattuggla i holk.

 

  • Publiceratokt 03, 2019