Byta arbetssätt – från fast kontorslandskap till aktivitetsbaserat

Är du och ditt företag på väg att flytta till ett nytt kontor? Eller funderar ni på att göra om på ert befintliga kontor? Går ni i tankar att gå från cellkontor och ett fast kontorslandskap till en aktivitetsbaserad arbetsmiljö på kontoret?

För Bravida tog processen lite drygt tre år när de skulle uppdatera sitt huvudkontor i Stockholm. Ta del Bravidas marknadschef Marie Agelii tre tips om vad man bör tänka på när man ska byta till ett aktivitetsbaserat kontor.

Involvera medarbetare

Förringa inte att det är ett förändringsarbete. Det handlar inte bara om att göra om ett kontor utan man måste våga se över arbetsprocesser och utmana invanda mönster. Många tycker att det är jobbigt. Därför är det så viktigt att tidigt involvera medarbetare i processen för at få till delaktighet.

Ta in en extern part

Ta in en extern part som vågar utmana. Vi anlitade Hifab som extern leverantör. Det teamet hade gedigen erfarenhet och kunde ställa frågor och vända och vrida på våra perspektiv. Det blev en bra sparringpartner.

Tänk hållbart

Nyttja andrahandsmarknaden på möbler. Allt behöver inte vara nytt och ur ett hållbarhetsperspektiv är det en stor vinst för oss att vi har kunnat köpa in begagnade möbler och inredning.

Här nedan kan du läsa mer om Bravidas resa till ett nytt huvudkontor där flexibiliteten och gemenskapen har ökat.

Om Hifab Lokalutveckling

Hifab Lokalutveckling projektleder förändringsarbete inom fastighets- och lokalprojekt. Vi är med i hela kedjan från lokalsökning, förstudier och behovsanalyser till olika typer av hyresgästanpassningar och flyttlogistik. Vi är experter på att skapa förståelse kring flyttprocessen och förankring i organisationen.

Om Bravida

Bravida är en heltäckande teknikpartner som jobbar med alla de funktioner som ger en fastighet liv. Företaget har verksamhet inom ett flertal teknikområden så som bland annat el, värme, ventilation och säkerhet.