apr 04, 2019

Ny chef på Hifab – snabbfotad expansion i region öst

Farshad Saba är ny marknadsområdeschef för Hifabs regionala satsning marknadsområde Öst. Farshad drivs av att se individer och verksamheter utvecklas och han har högt uppsatta mål och visioner för Hifab i regionen.

Som chef för Hifabs nya marknadsområde öst ansvarar Farshad Saba för att expandera Hifab i regionen och utveckla nya affärsmöjligheter. Redan efter en månad på plats i sin nya roll är han nöjd med utfallet hittills.

– Marknadsområde Öst har en geografisk sträckning från Jönköping i söder till Uppsala i norr och vi växer redan så att det knakar. Vi har bland annat rekryterat mer än 12 kunniga och erfarna medarbetare och vi håller på att starta upp nya kontor i regionen.

– Framför mig har jag nu ett helt nytt kapitel och jag sporras av att få utveckla vår verksamhet. På Hifab vill jag bygga upp något varaktigt. Jag vill att vi ska vara aktören som kunderna verkligen vill jobba med. Priset kommer inte att vara det avgörande utan det är Hifabs kvalitet som efterfrågas.

Farshad tycker om när det händer saker och ting runt omkring honom och hans styrka ligger i att starta upp och driva en verksamhet framåt mot uppsatta mål. Han kommer senast från Sweco där han bland annat varit regionchef för region öst.

– När jag började på Sweco i Linköping var vi fem personer och efter åtta år var vi 70 medarbetare, vi gick från en omsättning från 5,5 till 103 miljoner. Samma resa vill jag nu göra med Hifab! Allt är möjligt om man jobbar hårt och för mig är det viktigt att bestämma sig för saker och ting. När jag väl har bestämt mig så viker jag inte ner utan då fortsätter jag att sträva framåt och kämpa för det jag vill åstadkomma.

Farshad menar att det är tack vare sin uppväxt och bakgrund som han har lärt sig att inget är omöjligt. Han är född och uppvuxen i Iran och kom till Sverige som 20-åring.

– Jag är stark präglad av min bakgrund. Mina första 10 år bodde jag med mina föräldrar i Iran men kriget bröt ut och som 10-åring flyttade jag och min bror till Indien där vi spenderade 10 år i internatskola. Här blev jag en världsmedborgare och dessa år stärkte mig som människa och individ. Som 20-åring kom jag till Sverige för att mina föräldrar hade flyttat hit några år tidigare. Jag blev verkligen färgad av Indien och skolan där men Sverige har satt djupast avtryck. Idag är jag nog mer svensk än något annat men mitt brokiga bagage ger mig styrka. Min bakgrund hjälper mig, den har också lärt mig att allt är möjligt bara man är enträgen och kämpar.

Idag är Farshad rotad i Linköping. När han kliver in som ny chef för Hifabs marknadsområde öst har han mer än 20 års branscherfarenhet som projektledare och chef. Med erfarenhet kommer insikter och han förklarar att för att nå framgång i arbetslivet omger han sig med människor som kompletterar honom.

– Jag är en uppstartare av rang så därför behöver jag individer runt mig som kan ta över och förvalta. Jag har så många olika idéer hela tiden och jag vill arbeta med medarbetare som kan plocka ner och förverkliga mina idéer. Jag är genuint intresserad av människor och får kickar av att se andra utvecklas. Jag ser potentialen i individer jag möter och jag tycker om att se dem växa. Det gör att jag kan sätta ihop team som tillsammans når framgång. Det är en styrka som kommer att ge Hifab en rejäl knuff framåt.

  • Publiceratapr 04, 2019