jun 27, 2017

Ny chef för Hifab DU Teknik

DU Teknik är ett helägt dotterbolag sedan 2013 och utgör en del av Hifabs verksamhet inom energiområdet. Sedan maj är Magnus Pettersen avdelningschef med fulla ansvaret för verksamheten. Magnus har tidigare arbetat som affärschef på DU Teknik. 

– Att kliva in på DU Teknik känns spännande, berättar Magnus Pettersen. Företaget har ett gott renommé med stor potential. Medarbetarna får höga betyg hos kunderna och där kan jag komma in som en tillgång med min erfarenhet av affärsutveckling. Nu ska vi använda denna goda grund för att växa med nya tjänster och affärer hos kunderna. Det kommer att bli en intressant period där affärsutvecklingen kommer att vara nära förknippad med hur alla medarbetare utvecklas.

Magnus är utbildad ingenjör från Chalmers och de senaste sex åren har han haft affärsutvecklande positioner, bland annat på Schneider Electric där han byggde upp företagets försäljning av energientreprenader gentemot fjärrvärmebolag. Senast kommer Magnus från Nordomatic där han utökade företagets serviceförsäljning med nya energitjänster.

– Jag önskar Magnus lycka till i sin nya roll och är övertygad om att han kommer tillföra både affärskraft och den energi som krävs för att utveckla både verksamhet och medarbetare, säger Patrik Schelin, CEO Hifab.

Hifab DU Teknik erbjuder specialiserade tekniska tjänster inom energi-, miljö- och processteknik riktat mot kraftvärmebranschen. Vi erbjuder vår kompetens både vid projektering och uppstart av nya anläggningar och vid drift och underhåll befintliga anläggningar. Våra kunder anlitar oss för projekt- och montageledning, driftsättning samt kompetensförstärkning dels i form av bemanning av driftpersonal och dels i form av utbildningsinsatser genom vår Driftskola. Läs mer här.