mar 16, 2023

”Min nyfikenhet och vilja kan vara med och bidra positivt”

Anna Wahlberg tog examen från Byggnadsingenjörsprogrammet på Högskolan i Gävle år 2020, och sedan 1,5 år tillbaka arbetar hon som projektledare på Hifab. I mitten av mars 2023 tillträdde hon som ny arbetstagarledamot i Hifab Group AB:s styrelse och sedan knappt ett år tillbaka är hon också en av deltagarna i Hifabs initiativ Unga Rådgivare – en plattform för yngre medarbetare som är i början av sina karriärer och har ett engagemang kring ledarskap och affärsmannaskap.

Kring frågan om vad som driver Anna är svaret tydligt:

– Personlig utveckling! Möjligheten att utvecklas på olika sätt är avgörande för mig som person men jag brinner även för frågan ur ett bredare perspektiv. På sikt tror jag att bolag som arbetar för att skapa reella förutsättningar för att individer ska kunna utvecklas som de vill är de som kommer lyckas bäst med att både attrahera och behålla sina medarbetare. För nästa generation tror jag att personlig utveckling väger lika tungt som till exempel lön och andra förmåner vid val av arbetsgivare, säger Anna.

I rollen som projektledare på Hifab är Anna med och driver projekt av olika volym och komplexitet för olika kunder. En omväxlande roll som bjuder på olika typer av utmaningar.

– Konsultyrket i sig innebär naturliga möjligheter för utveckling och jag upplever att vi på Hifab har ett klimat som främjar personlig utveckling vilket gör att jag kan se mer långsiktigt på min karriär här. Jag kan vara med och påverka vilka typer av uppdrag jag jobbar med och i nära dialog med min chef har jag jobbat fram en utvecklingsplan som känns bra för mig, där det är tydligt vad jag behöver göra för att kunna ta nästa steg, berättar Anna.

Nästa steg för Anna just nu handlar mycket om att förbereda sig för sitt styrelseuppdrag genom bland annat utbildningar och inläsning av material.

– Det är ett ärofyllt uppdrag att i det här uppdraget få representera alla medarbetare på Hifab – och samtidigt få vara med och ta beslut som är långsiktigt lönsamma för bolaget. För mig som person är det en rolig och spännande utmaning då styrelsearbete är helt nytt för mig och något jag ser fram emot att lära mig mer om, berättar Anna och avslutar:

Jag tror också att det faktum att jag är helt ny i sammanhanget kommer vara positivt på många sätt. Jag kommer in med nya perspektiv och kan se på komplexa frågor med annorlunda infallsvinklar. Som arbetstagarledamot kan jag även se hela kedjan, från strategiska beslut till hur de realiseras i det dagliga arbetet. Hifab befinner sig i en spännande fas och för att vi ska kunna utvecklas behöver vi hitta nya sätt att göra saker på, där hoppas och tror jag att min nyfikenhet och vilja kan vara med och bidra positivt.