apr 05, 2022

Lär känna Elin Mattsson och Gävlekontoret

Elin Mattson har jobbat på Hifab i snart tre år och sen hösten 2021 är hon avdelningschef på Hifab i Gävle. 

– Idag är vi en liten grupp på fem medarbetare som precis har flyttat från ett kontorshotell till egna superfina lokaler i centrala Gävle. Vi jobbar för fullt för att kunna växa ytterligare och ett första delmål är att anställa minst 3 personer under 2022.

Gävleregionen är en växande region och staden är oerhört expansiv menar Elin. Bland Hifabs uppdragsgivare finns bland annat Microsoft, Gästrike Vatten, Migrationsverket, lokala fastighetsägare och Stora Enso.

– Vår styrka är att även fast vi är relativt få har vi en stor bredd, vi täcker in flera kompetensområden så som anläggning, hus, kvalitet och arbetsmiljö. Vi har ramavtal med många större myndigheter, kommunen och de kommunalägda bolagen vilket underlättar för oss att få in foten hos olika aktörer.

Hur ser nästa utvecklingssteg ut?

– Vi är i en tillväxtfas där alla på avdelningen har stor möjlighet att forma och påverka vår framtid – både vad gäller vilka kunder vi ska jobba med och vilken typ av uppdrag. Vi ska sätta Hifab på kartan i Gävleregionen! Vi vill vara med när staden växer och utvecklas och vi ska bli så pass starka att alla beställare känner till oss och vårt varumärke. Vi är inne i en intensiv fas med stort fokus på sälj och marknad och förhoppningsvis bär det arbetet frukt inom kort.

Det som Elin verkligen har uppskattat med rollen som avdelningschef är att få möjligheten att bygga upp en verksamhet och skapa ett team.

– Det är fantastiskt att få följa med på gruppens utvecklingsresa, hur vi växer ihop, blir tajtare och drar nytta av varandras kompetens.

Innan Hifab jobbade Elin på Sweco Management där hon var projekt- och uppdragsledare i olika typer av projekt inom bygg- och fastighetsbranschen. Även på Hifab fortsätter hon att jobba i uppdrag. Just nu är hon involverad i Hifabs stora Swedbank-uppdrag där hon har rollen som Project Delivery.

– Jag ser till att hålla ihop det här stora uppdraget som inkluderar 15 personer på Hifab och som sitter utspridda på flera orter. Jag är beställarens förlänga arm, ser till att kommunikationen funkar och att allt flyter på som det ska enligt plan.