dec 18, 2023

Hifab stärker sin närvaro på den finska marknaden

Hifab ökar sin närvaro i Finland och rekryterar Olli Laine till rollen som Affärschef, med ett tydligt uppdrag att stärka bolagets position på den finska marknaden. Fokus ligger på att bygga vidare erbjudandet med rådgivning och projektledning inom energi. Samtidigt fördjupas samarbetet med Hifabs svenska team för att på sikt ha möjlighet att leverera uppdrag inom Hifabs samtliga kompetensområden.

Olli Laine

Hifabs finska dotterbolag har under många år arbetat med energiprojekt i Finland och internationellt. För att ta nästa steg på den finska marknaden rekryteras nu Olli Laine till rollen som Affärschef. Tillsammans med teamet och det finska bolagets VD Kent Strand ska han växa och utveckla den finska affären med rådgivningstjänster och projektledning kopplade till energi. Ett område där det händer mycket inom allt från produktion, distribution till effektivisering av nyttjandet inom fastigheter och industri.

– Att stärka vår position i Finland är ett viktigt steg i vår fortsatta utveckling och med Olli får vi en erfaren och affärsinriktad ledare med lång erfarenhet inom såväl konsult- som energi- och samhällsbyggnadsbranschen. Han blir en viktig länk mellan vårt svenska och finska team och med honom på plats kan vi nu intensifiera byggandet av vårt erbjudande på den finska marknaden, säger Nicke Rydgren, VD för Hifab Group.

Nicke Rydgren

– Hifab har en lång historia i Finland och det känns spännande att få vara med när vi nu tar nästa steg. Energifrågan är ett högt prioriterat och strategiskt område för branschen och behovet av tjänster kopplade till frågan ökar.  Jag ser fram emot att bygga ett finskt team specialiserat på energi – och med stöd av våra svenska kollegor kan vi redan från start leverera samtliga kompetenser där det finns behov, säger Olli Laine.

Hifab Finland omsätter runt 25 miljoner årligen och är en del av Hifab Group sedan 2002.