dec 14, 2017

Hifab projektleder byggnationen av Rinkebys nya polishus

Tisdagen den 12 december var det dags att fira byggstart av Rinkebys polishus. Det är ett gammalt servicehem som ska byggas om till 240 arbetsplatser och hösten 2019 beräknas poliser och medarbetare kunna flytta in. En efterlängtad satsning som ska skapa större trygghet i området.

Hifab har på uppdrag av Familjebostäder, som äger fastigheten, fått ansvar för projektledningen av bygget. Hifab bistår med fyra personer som fungerar som byggherrestöd och projektleder NCC som har totalentreprenaden.

– Det nya polishuset är en viktig symbol och en del i stadens långsiktiga arbete för ökad trygghet i området. Det är angeläget att verksamheten kan komma igång på utsatt tid och som projektledare har vi en viktig roll at se till så att allt löper enligt plan, förklarar Henrik Arwidson som är projektledare på Hifab och projektchef för uppdraget.

I det nya polishuset kommer polisen även upprätta ett av sina kontaktcenter. Det är det callcenter som tar emot polisanmälningar och svarar på frågor. 100 nya jobb skapas och planen är att rekrytera så många som möjligt från området för att kunna ta till vara på den lokala kompetensen, exempelvis språkkunskaperna.

På plats vid spadtagsceremoni fanns bland annat Karin Wanngård (S), finansborgarråd, Ann-Margarethe Livh (V), demokrati- och bostadsborgarråd samt Familjebostäders vd Anette Sand, Dan Eliasson, rikspolischef och Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Läs mer här.

Foto: Familjebostäder