nov 16, 2022

Hifab lanserar Hifab Advisory – en start-up inom strategisk rådgivning

För att möta samhällsbyggnadsbranschens ökande behov av strategisk rådgivning lanserar Hifab nu Hifab Advisory. En start-up inom Hifab-koncernen som erbjuder rådgivning inom affärsutveckling, hållbarhet och digitalisering till ledningsgrupper och beslutsfattare inom branschen. Hifab Advisory kommer att ledas av Amanda Tevell, som också tar en plats i Hifabs ledningsgrupp. ​

Konsultbolaget Hifab grundades år 1947 och har sedan start levererat oberoende rådgivning och ledning i projekt som driver utvecklingen inom fastigheter och samhällsbyggnad. För att möta marknadens omställning och behov lanseras nu Hifab Advisory som stärker erbjudandet inom strategisk rådgivning. ​

– Det är ett naturligt steg i vår utveckling att använda vår breda kompetens och långa erfarenhet till att inkubera en start-up som kan möta branschens ökande behov av strategisk rådgivning. Med Hifab Advisory får vi ett unikt helhetserbjudande som stärker vår position som oberoende rådgivare och projektledare inom fastigheter och samhällsbyggnad, säger Nicke Rydgren, VD & koncernchef på Hifab.

Hifab Advisory kommer erbjuda strategisk rådgivning inom de områden som är centrala för branschens utveckling, som bland annat affärsutveckling, finansiering, hållbarhet, energi och digitalisering. Satsningen leds av Amanda Tevell som även tar en plats i Hifabs ledningsgrupp. Amanda har över tio års erfarenhet av strategisk rådgivning med fokus på samhällsbyggnad. Hon kommer senast från teknikkonsulten PE Teknik & Arkitektur, där hon har varit ansvarig för att bygga upp och leda en affärsenhet inom hållbar samhällsutveckling. ​Tidigare har hon arbetat som strategikonsult på Accenture och har en masterutbildning inom Hållbarhet från Chalmers Arkitektur och Teknik.

– Vi befinner oss i en snabb omställning där drivkrafter inom hållbarhet, ekonomi och teknik sätter nya förutsättningar för fastighets- och samhällsbyggnadsprojekt. Detta ställer höga krav på ledningsgrupper och beslutsfattare och här erbjuder Hifab Advisory vass strategisk kompetens i kombination med hög branschkännedom och affärsförståelse, säger Amanda Tevell, VD på Hifab Advisory.