sep 21, 2023

Hifab Advisory växer teamet – rekryterar ytterligare tre strategikonsulter

Efterfrågan av strategisk kompetens kring samhällsbyggnadsbranschens omställning fortsätter att öka. Nu rekryterar Hifab Advisory ytterligare tre strategikonsulter och dubblar därmed sin storlek för andra gången på mindre än ett år.

Hifab Advisory

Hifab Advisory erbjuder sedan november 2022 strategisk rådgivning inom affärsstrategi, hållbarhet, energistrategi och digitalisering till ledningsgrupper och beslutsfattare inom fastigheter och samhällsbyggnad. Trots den utmanande period branschen som helhet befinner sig i är responsen och efterfrågan från kunderna fortsatt positiv.

– Samtidigt som vissa projekt och investeringar bromsar in ser vi att våra kunder ändå väljer att prioritera de frågor som är och kommer bli strategiskt avgörande framåt – hållbarhet, klimat, digital förmåga och energi för att nämna några. Just nu hjälper vi många av våra kunder med klimatriskanalyser, energi- och effektstrategier samt förberedelser inför CSRD och nya regelverk, säger Amanda Tevell, VD på Hifab Advisory.

I slutet av augusti etablerades erbjudandet i Göteborg och nu stärker man upp med ytterligare tre strategikonsulter: Amanda Midhamre, Anna Vanvik och Linda Högbacka. De kommer in och kompletterar teamet med hållbarhetskompetens, från Sweco, Ramboll respektive Arcus Development.

– Det känns riktigt kul att vårt erbjudande tagits emot väl och att vi de senaste tio månaderna haft en så stark tillväxt visar tydligt att behovet är stort. Vi är nu i ett skede där omställningen händer i praktiken, samtidigt som marknaden är under ett fortsatt högt förändringstryck drivet av inte minst rådande konjunktur. Med vår kompetens kan vi hjälpa våra kunder att fortsätta utvecklas i rätt riktning och navigera kring de utmaningar och möjligheter som nu dyker upp, avslutar Amanda Tevell.