maj 16, 2017

Energi, erfarenhet och engagemang

Lär känna Ola Ågren, ny affärschef för Byggnader Mellansverige

Hifabs nya affärschef Ola Ågren kliver in på stockholmskontoret med en stor skopa energi. Han är en del av Hifabs satsning på att utveckla företagets strategiska affärer. Med Olas höga ambitioner i kombination med gedigen erfarenhet av projektledning, försäljning och konsultverksamhet passar jobbet honom perfekt.

Sedan i början av maj är Ola Ågren ny affärschef på Hifab med ansvar för området Byggnader i region Mellansverige. Ola kommer att jobba med Hifabs långsiktiga försäljningsarbete och våra prioriterade kunder.

– Vi verkar på en het marknad just nu i Stockholmsregionen och det är naturligt att vilja göra affärer här och nu. Men jag tycker att det mest utmanande är att blicka framåt och titta på hur våra samarbeten ser ut om säg fem år, vilka är våra största kunder om tio år och hur kommer vår bransch fungera med tanke på den föränderliga värld vi lever i. På Hifab kommer jag att få jobba med den här typen av frågor och det tycker jag är spännande!

Att Ola hamnade på Hifab som affärschef för just området Byggnader är inte någon slump. Han berättar att han alltid har haft en förkärlek till hus och konstruktion och att många i hans familj och närhet har jobbat inom bygg- och fastighetsbranschen. Däremot har yrkeskarriären varit lång och krokig och han har hunnit med att prova på en hel del innan han landade hos Hifab på Sveavägen 167. Han har varit bilförsäljare, drivit eget företag som snickare, tagit en runda i telekombranschen för Ericsson och rest genom hela Europa och sålt utrustning till hissar. Men han har alltid velat vidare och nu senast har han tillbringat sju år på Projektgaranti där han var regionchef.

– Min tid på Projektgaranti har varit väldigt lärorik för mig, framför allt vad gäller projektledning och ledarskap. Projektgaranti är sprunget ur JM med traditionell konsulttradition inom projektledning. Och just lärdomen av det traditionella uppblandat på senare år med ett modernt ledarskap tar jag med mig. Mina år som regionchef har även gett mig ett stort nätverk i branschen som förhoppningsvis kommer kunna tillföra Hifab affärsmöjligheter.

Ola kommer in på ledarskap och konsten att utveckla och inspirera människor han jobbar med.

– På Hifab kommer jag att få chansen att stötta chefer i deras vardag. Själv försöker jag vara en chef som ger förtroende och jag förväntar mig också att få engagemang tillbaka. Jag tycker det är viktigt att mina medarbetare känner sig sedda och att de trivs på jobbet. Jag vill putta dem framför mig och alltid backa upp dem, jag vill vara där för dem. I slutändan är deras framgångar även mina framgångar. I min nya roll kommer jag kunna visa omvärlden vad vi på Hifab kan och hur vi jobbar för att utveckla våra affärer och medarbetare.

Ola är just fyllda 50, något som han säger har genererat en viss åldersnoja men som sedan har gått över till en sorts acceptans. ”Ålder är bara en siffra, det sitter i huvudet hur gammal man egentligen känner sig”, förklarar han.

– Kanske är det så att jag faktiskt nu vid 50 års ålder verkligen blommar. Jag har stor erfarenhet i bagaget samtidigt som jag har fått lite distans till det mesta, det har blivit lättare att reda ut vad som är viktigt och inte. Det är därmed perfekt tajming att komma in på Hifab med ny självinsikt och mycket energi!

  • Publiceratmaj 16, 2017