nov 06, 2019

Bayers nya kontor – ett av Sveriges snyggaste

Hifabs avdelning för Lokalutveckling stöttade Bayer med rådgivning och förändringsledning när flytten gick till ett aktivitetsbaserat kontor. Ett år senare nomineras Bayer till ett av Sveriges snyggaste kontor.

I samband med seminariet Stora kontorsdagen den 6 november korades vinnaren i Sveriges snyggaste kontor 2019. Spelföretaget Kindred kammade hem priset och Bayer hamnade på en ärofylld andraplats.

Bayer flyttade i april sitt svenska huvudkontor till Karolinska Institutet Campus Solna. Flytten är en symbol för samverkan kring hälsa och innovation, idag och i framtiden. Både läget och utformningen av kontoret är resultat av ett målmedvetet och omfattande arbete som pågått under drygt två års tid och involverat cirka 150 medarbetare.

I samband med flytten genomfördes en total omvandling till en modern, aktivitetsbaserad och trivsam arbetsplats – ett färgstarkt, flexibelt och harmoniskt kontor. Kontoret har blivit en samlingspunkt för kreativ samverkan både internt och med kunder, partners och andra organisationer.

Hifabs bidrag i projektet har varit i rollerna som projekt- och förändringsledare. Starkt i fokus har varit att samla engagemang för helt nya arbetssätt och skapa ägandeskap hos medarbetarna.

Lena Åberg, förändrings- och senior projektledare på Hifab, är glad över att Bayer nominerades till ett av Sveriges snyggaste kontor.
– Alla inblandade har jobbat så hårt för att skapa ett kontor som inte bara är vackert men som också genererar arbetsglädje och harmoni bland medarbetarna. Nomineringen är verkligen en fjäder i hatten!

För Bayer har det handlat mycket om att det nya kontoret ska vara en arbetsplats som stärker och underlättar företagets värdeord så som kundfokus, förtroende, experimenterande och samarbete. Rikard Blom är Head of Facility Services, tillika Bayers interna projektledare för hela flytten.
– Vi ser vårt nya kontor som en förlängning av vårt varumärke. Inredningen och arbetssättet ska visa vilka vi är. Både för besökare, samarbetspartners och kunder. Vårt nya kontor är en plats som våra medarbetare känner sig stolta över.

Fotograf: Jason Strong