nov 23, 2020

Bästa hemmakontoret

Hifab Lokalutveckling hjälper dig till bästa kontoret hemma

Hifab Lokalutveckling kan det här med kontorsmiljöer. Det är vår grej, som man säger. Vår gedigna erfarenhet efter att ha jobbat med oräkneliga människor, och väldigt många kontor, gör att vi vågar sticka ut hakan. Vi kan lova dig att vi har ett par riktigt bra tips för att ditt hemmaarbete ska bli bättre.

 • Variation
  Våra kroppar behöver rörelse! Tiden då kontorsstolar ställdes in exakt efter kroppen så att maximal avlastning i stillasittande läge uppnåddes, den tiden är över för alltid. Din bästa arbetsplats är din nästa arbetsplats. Med andra ord – sitt inte bara vid ditt skrivbord. Eller vid matbordet. Eller i soffan. Prova att använda strykbrädan som ståbord eller ta ett ståmöte vid köksbänken. Ta telefonsamtal i soffan och återgå till datorn vid köksbordet, till exempel. All variation räknas.
 • Möjliggör det mänskliga mötet
  Den här punkten är en utmaning just nu när vi uppmanas att i största mån arbeta hemifrån. Vi är många som tycker det är jobbigt att inte få träffa andra än familjen (och för den som lever ensam kan det vara ännu jobbigare). Använd kameran i teamsmöten! Facetajma med kollegorna! Det är inte samma sak som att kunna ge kollegan en uppskattande klapp på axeln, men att se ett annat ansikte än det i spegeln gör skillnad för att motverka känslan av isolering.
 • Ta en paus
  Kom ihåg att du har lika stor rätt till kaffepauser och lunchrast när du jobbar hemma som när du jobbar på kontoret. Låt hjärnan vila från projekten en stund. Ta ett varv runt huset eller gå ut med hunden.
 • Ta inte för många pauser 😉
  Den här fällan är lätt att fastna i. Gör inte det.
 • Frisk luft
  Tänk på luften, på ljuset och på känslan. Vädra då och då för att få in frisk luft och ny energi. Se över att du inte har det för mörkt där du jobbar, eller att lampan reflekterar i din skärm. Och tänk på att det är kanske lite roligare att jobba hemma om du har din favoritmusik på i bakgrunden, eller tänder några ljus på köksbordet när du tar en paus.
 • Le!
  Kom ihåg att le då och då. Och ge dig själv en klapp på axeln för att du lyssnar på Tegnell och Hifabs riktlinjer. Bra gjort! Undersökningar visar att även om leendet inte är helt autentiskt menat, så är hjärnan programmerad att bli gladare av muskelrörelsen som skapas av ett leende. Och detsamma gäller faktiskt även när du ger dig själv en klapp på axeln. Så var lite bussig mot dig själv och le brett och boosta dig med en rejäl axeldunk. Du mår faktiskt lite bättre.

Vi som jobbar med lokalutveckling på Hifab kan en hel del om hur kontoren ska bli mer funktionella. Vi hjälper dig som kund med hyresgästanpassningar, lokalstrategier och förändringsledning. Vi hjälper också till med inredning, upphandlingar och projektledning av flyttar. Vill du veta mer? Kontakta Malin Bernedotter Eklöf, avdelningschef på Hifab Lokalutveckling.