maj 18, 2021

Välkommen Ulf Eriksson

Stor kompetensbredd och närheten till samarbete lockade Ulf Eriksson tillbaka till Hifab. Nu som avdelningschef på anläggning i Stockholm.

Berätta, vad var det som lockade dig tillbaka till Hifab?

– Jag uppskattar verkligen storleken på företaget. Jag har jobbat en del på väldigt stora bolag och då tappar man närheten till varandra och möjligheten till samarbete. Det jag verkligen gillade med Hifab var vår förmåga att jobba över avdelningsgränserna och det vill jag ju fortsätta att utveckla nu när jag är tillbaka.

Ulf kommer senast från Afry där han har jobbat som projektledare och byggledare. På Hifab får han nu möjlighet att kliva in i chefsrollen och ansvarar för en grupp på ca 20 medarbetare.

– Det är en rolig utmaning att få ta på sig ledarrollen. Jag tycker om att lära andra och utveckla människor, men jag uppskattar också att ta del av andras kunskap. Den bästa blandningen är när båda parter delar med sig av sin erfarenhet och utvecklas tillsammans.

Ulf började sin bana på JM efter gymnasiet som träarbetare, senare vart Ulf mätningstekniker och arbetsledare inom anläggningsprojekt på JM Entreprenad. Ett projekt som han särskilt kommer ihåg var Spårväg City. En spårväg skulle anläggas i centrala Stockholm och allt skulle bli klart precis samtidigt som kronprinsessan Viktorias bröllop skulle gå av stapeln.

– Vi jobbade dygnet runt för att vi skulle bli färdiga i tid. Stora resurser satsades på det här projektet och vi blev en oerhört starkt sammansvetsad grupp som jobbade väldigt hårt. Glädjande nog hann vi klart med allting och spårvägen löpte utan problem när väl Viktoria gifte sig.

Sedan några veckor tillbaka är Ulf alltså chef på anläggningsavdelningen i Stockholm, men precis som för många andra tvingas Ulf att sitta hemma på grund av Corona-läget.

– Distansarbete är verkligen en utmaning. För mig som chef gäller det att skapa relationer och upprätthålla kontakt via Teams. Det tar ju längre tid än om vi hade fått möjlighet att träffas på kontoret över en kopp kaffe. Men nu går vi mot våren och min förhoppning är att vi kan börja ses utomhus istället. Min målsättning är att jag ska kunna avsätta mer tid för att fokusera på personalen. Jag vill vara en närvarande chef.

Var är ditt intryck av anläggningsgruppen?

– Nu när jag kommer tillbaka till Hifab kan jag verkligen se vilken enorm kompetens inom projektledning vi besitter. Det vi behöver göra nu i större utsträckning är att visa upp för våra kunder vad vi kan. Vi ska vara stolta över det vi har att erbjuda!