feb 20, 2018

Juniora projektledare utvecklas på Hifab

Felicia Tengdahl och Olle Davidsson är två juniora projektledare som jobbar på Hifabs kontor i Göteborg. För knappt ett år sedan avslutade de sina universitetsstudier och klev rakt ut i arbetslivet. Coachande kollegor och högt i tak på arbetsplatsen har gjort att de snabbt har känt sig inkluderade i verksamheten.   

Hur är det att börja jobba?
– I rollen som projektledare på Hifab får jag delta i många spännande projekt. Jag hjälper till och stöttar där det finns behov, vilket har gett mig en väldigt bra inblick i organisationen. Det är ett ständigt kunskapsutbyte och jag får kontinuerlig handledning och coachning av mer erfarna kollegor. På det här sättet får jag verkligen se och lära mig hur bra projektledning går till.

Hon berättar om det starka engagemang som finns hos sina kollegor och hur inspirerande det är att arbeta tillsammans med människor som brinner för sitt jobb. Även Olle beskriver glädjen och stoltheten över att få jobba på Hifab.

– Här på kontoret finns det så mycket kompetens och jag är glad att jag får ta del av den, det gör att jag ständigt växer och utvecklas. Vi jobbar tillsammans och levererar – på så sätt blir vardagen både rolig och produktiv.

Från studier direkt ut i arbetslivet
För att komma till Hifab har Felicia och Olle tagit lite olika vägar. Felicia har pluggat tre år till ekoingenjör i Östersund för att sen komplettera med två års studier inom cirkulär ekonomi och industriell ekologi på Chalmers. Olle är utbildad högskoleingenjör – tre år på Chalmers med inriktning byggteknik. Deras gemensamma tips till unga människor som är på väg ut i arbetslivet är att våga ta kontakt med företag och vissa intresse.

–  Jag sprang på en representant från Hifab under en arbetsmarknadsdag på skolan, berättar Olle. Vi hade ett bra samtal och sen ringde jag upp och frågade om det kanske fanns någon möjlighet till sommarjobb eller praktikjobb.

Det ena ledde till det andra och efter några intervjuer fick Olle chansen att börja jobba som junior projektledare och samordnare på Hus-avdelningen på Hifabs Göteborgskontor.

Felicia å andra sidan hade inte hört talas om Hifab tidigare men när hon började bli klar med studierna googlade hon på det som intresserade henne mest; projektledning i kombination med miljö. Hon hittade fram till Hifabs Miljö- och energiavdelning i Göteborg och skickade in en spontanasökan. Därefter fick hon kontakt med en av Hifabs rekryterare vilket resulterade i en intervju och senare en anställning.

En bra start
Felicia och Olle har nu jobbat ett drygt halvår på Hifab. De är mycket nöjda med starten på deras yrkesverksamma karriär och båda beskriver lättnaden över att det gick så snabbt att komma in i jobbet och bli delaktig i verksamheten. Felicia konstatera avslutningsvis:

– Även fast vi är nya i våra roller så ger våra kollegor oss chansen till inflytande och ansvar. Vi lär oss av varandra! Vi blir inkluderade och det är väldigt högt i tak.