sep 26, 2018

Hifab utvecklar kompetensområdet Byggekonomi & Kalkyl

Hifab anställer Sheida Farmand, erfaren kalkylchef, med målsättning att expandera och utveckla verksamheten.

Sedan början av september är Sheida Farmand på plats på Stockholmskontoret – hon är ny avdelningschef för Byggekonomi & Kalkyl och har som uppdrag att bygga upp verksamheten.
– Vi går från noll till hundra på väldigt kort tid. När jag började var jag ensam på avdelningen men nu har jag anställt fem byggekonomer, så inom kort är vi faktiskt en hel grupp på plats. Jag tycker om när det är högt tempo och redan från start vill vi kunna leverera relevanta tjänster med hög kvalitet.

Sheida kommer senast från Bygganalys som numera ingår i ÅF där hon varit sektionschef för 20 personer inom byggekonomi. Hon har de senaste åren jobbat med kundrelation och strategier samt haft stort fokus på utveckling av byggekonomitjänster och duktiga byggekonomer. Hon har 18 års erfarenhet av byggbranschen och redan tidigt i karriären insåg hon hur viktigt det är att kunna räkna på kostnader för ett projekt.
– Kostnaderna är centrala i varje projekt och jag vill visa våra kunder att med byggekonomi som verktyg kan vi ge dem både rådgivning och prognoser. Vi har nu möjlighet att organisera uppdragen efter kundens önskemål och behov och vi kan följa kunden från idé till färdigt projekt.

Patrik Schelin, VD på Hifab, känner stort förtroende för Sheida Farmand och hennes nya kalkyl-grupp.
– Det här är ett kompetensområde som vi verkligen vill prioritera och utveckla vidare inom Hifab. Byggekonomi och kalkyl är viktiga komponenter i varje projekt och det känns tryggt att ha Sheida och hennes team på plats.

Sheida har jobbat knappt en månad på Hifab och ser fram emot att få fortsätta lära känna alla kompetenta kollegor.
– Hifab är ett företag med gott renommé och vi delar samma ledord – tillsammans är vi starkare. Jag tror på ”vi:et” och min filosofi är att genom samarbete och samverkan blir allt vi gör lite bättre.

  • Publiceratsep 26, 2018