maalis 10, 2022

Webbinarium: Kan vi bygga fossilfritt?

Resultat från byggandet av Sveriges första fossilfria byggprojekt – Förskolan Hoppet

Den 10 mars 2022 bjöd Hifab in till ett webbinarium där vi samlade en erfaren panel som tillsammans diskuterade utmaningar och möjligheter med att bygga fossilfritt. Ta del av det inspelade webbinariet här nedan.

Förskolan Hoppet, Sveriges första fossilfria förskola, stod klar hösten 2021 och Hifab har varit delaktiga i projektet sedan 2020. I det digitala samtalet deltog representanter från Lokalförvaltningen i Göteborg, Derome och SGBC.

Vill du ta del av presentationsmaterialet? Klicka nedan för nedladdning. Anders Hall från Göteborgs stad och Anders Carlsson från Derome delar med sig av sina erfarenheter och presenterar projektets resultat.

Våra paneldeltagare

  • Anders Hall. Anders Hall. Senior projektledare på Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad. Anders arbetar med ny-, om- och tillbyggnad av Göteborgs Stads skolor och förskolor. Fokus är att implementera lärdomarna från det första Hoppet-projektet och driva de kommande två pilotprojekten inom Hoppet, Lokalförvaltningens program för att nå klimatneutralitet.
  • Pia Stoll. Teknikansvarig för NollCO2 och ansvarig för World Green Building och EU-frågor hos SGBC.
  • Anders Carlsson. Teknik & FoU Chef på Derome Hus. Anders arbetar med Deromes utvecklingsprojekt likt Hoppet med fokus på klimatneutralt byggande. I sin roll samverkar Anders med lärosäten, forskningsinstitut, leverantörer, kunder och konsulter. Att bygga industriellt i trä är vägen fram för att möjliggöra ett klimatneutralt byggande anser Derome.
  • Emma Forsberg. Miljökonsult på Hifab som arbetar brett med miljöfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen med fokus på hållbart byggande.

Kontakt

Emma Forsberg
  • Publiceratmaalis 10, 2022