mar 16, 2022

Certifierad WELL och BREEAM-konsult ny miljöchef på Hifab

Cecilia Glittsjö är certifierad WELL AP konsult och BREEAM Assessor och har under de senaste åren jobbat med hållbar fastighetsutveckling. På Hifab ska hon leda miljöavdelningen i Göteborg och hon ser fram emot att med hjälp av miljöcertifieringar sätta fokus på hållbart byggande. ”Vårt samhälle ska bygga sunda fastigheter där människor ska kunna leva och verka, både idag och i framtiden.”

– I hela mitt yrkesliv har jag intresserat mig för människan, fastigheter och hållbarhet och nu har jag hittat en roll där jag får kombinera dessa tre – det är en fullträff, konstaterar en nöjd Cecilia Glittsjö, ny avdelningschef för miljö på Hifab i Göteborg.

Cecilia Glittsjö har under flera år jobbat på NCC med hållbara fastighetsutveckling och nu senast kommer hon från Cowi där hon främst ansvarat för WELL och BREEAM-certifieringar i projekt.

– Jag har under en lång period jobbat med ett forskningsbaserat koncept som binder samman framtida trender inom fastighetsutveckling och företagets vision. Målsättningen har varit att både människor och lönsamheten ska växa men det jag främst har fått upp ögonen för är det hållbara byggandet.

I samband med att hon jobbade med fastighetsutveckling såg Cecilia starka synergier mellan miljöcertifieringar och möjligheten för människan och samhället att bygga för en hållbar framtid. Det föll sig därför naturligt att hon valde att utbilda sig vidare till certifierad WELL AP konsult och BREEAM Assessor.

– Att arbeta med certifieringar och skapa hållbara stadsmiljöer är en väg bland många för att skapa ett hållbart samhälle. Precis som en CE-märkt produkt indikerar för köparen att varan är godkänd vill jag att det ska vara självklart att våra byggnader ska vara certifierade. Då kan du som individ få kunskap om att byggnaden där du bor eller jobbar är bra för dig. Det gäller inte bara i nyproduktion utan alla befintliga byggnader.

Cecilia vill gärna driva frågan i fastighetsbranschen – att certifieringar ska bli en självklarhet.

– Jag tror på ett system där certifieringar behöver göras kontinuerligt. På så sätt kan vi säkerställa att byggnader levererar över tid, det man ursprungligen har lovat. Certifieringar kan användas för att lyfta gamla fastigheter till schystare miljöer och ta bort det som är osunt.

Innan Cecilia hamnade i fastighetsbranschen jobbade hon under 15 år som affärsdrivet HR-stöd på bland annat Manpower. Med hjälp av rekrytering och HR-processer fick hon möjlighet att utveckla organisationer och individer och se till att rätt person hamnade på rätt plats.

– Mitt fokus var att stötta människor och verksamheter så att de blev lönsamma samtidigt som medarbetarna skulle trivas och mår bra. Det jag lärde mig under dessa år ligger till grunden för hur jag ser på ledarskap idag – stimulerade medarbetare skapar produktiva miljöer som i sin tur genererar affärer och ett framgångsrikt företag. Nu ser jag fram emot att tillsammans med mitt team kunna påverka utvecklingen inom ett område som jag brinner för. Vårt samhälle ska bygga sunda fastigheter där människor ska kunna leva och verka i, både idag och i framtiden.